2018 YILINDA ARTIK TÜRKİYE’DE KONSER VERSİN DEDİĞİMİZ İSİMLER

Malumunuz bir Ağustos gecesi; Oasis’in yarısı, sevgili Liam Gallagher konseri ile kutsanacağımız müjdesi verildi geçtiğimiz günlerde.

Uzun süredir A sınıfı isimlerden konser yüzü görmeyen bizler, şaşırdık haliyle. Tam da umutları kesmişken. Peki bu ilerleyen zamanlarda açıklanacak daha fazla kaliteli isimlerin konser haberlerinin müjdesi olabilir mi?

Vallahi dürüst olalım; ben organizatör olsam Liam Gallagher getirmek için aklıma gelecek en son isimlerden biri olurdu. Ama adamlar uğraşmış, çabalamış, daha da fazlasını bekleyelim o zaman derim ben.

Peki ama 2018’i turlayarak geçiren isimlerden hangilerini biri artık kolundan tutup Türkiye’ye getirmeli? Ben kendi şahsi listemi şu şekilde yaptım; buyurunuz:

 

Kendrick Lamar

Listenin en tepesinde olması şaşırtıcı olmasa gerek. Kendisine sadece bir rapper demek haksızlık olur. Tam manasıyla bir sanatçı diyebileceğim (ve hepimizin diyebileceği) Lamar’ı en yakın zamanda mutlaka ama mutlaka canlı izlemek gerek. DAMN albümünün güzelliği yetmiyormuş gibi Black Panther filmi için hazırladığı soundtrack albümüyle kulaklarımızın (ve görsel vizyonuyla çekilen kliplerle gözlerimizin) pasını silen Lamar; keşke bu yıl Türkiye’ye gelse dediklerimin başında geliyor. Hatta itiraf edin siz de diyorsunuz! Bir kaç ay önce buraya gelecek dedikoduları dönüyordu, hatta kendisi de bununla ilgili bir şey paylaşmıştı ancak anında silindi bu paylaşım. Söylenti çıktıysa olma ihtimali var demek istiyorum; Kendrick Lamar Türkiye’ye Gelsin kampanyası açmaya gidiyorum.

Pearl Jam

Eveeeeet, yüzyıllardır süren bir tür lanet… Pearl Jam, 90’ların sonunda verdiği o gizemli konserin ardından bir daha Türkiye sınırları içerisinden geçmedi. Peki neden böyle oldu? Üzerinden yıllar, turneler, albümler geçti ama neden Eddie’ciğimin o güzel yanaklarını ve gülüşünü göremedik? Cevabı belirsiz. İnternette hala bununla ilgili kampanyaları bulabilirsiniz. Hazır yeni single çıkmışken ve o Lollapalooza benim bu Şili senin gezerken bu adamları birileri buraya getirmeli.

G-Eazy

Listenin en tazecik ismi turne konusunda. Hazır bu kadar tazeyken kapmak gerekiyor bence. The Beautiful & Damned albümünün turnesinde İStanbul’a mutlaka uğraması gerekenlerden. Yakışıklılığı ve enerjik sahne performansına ayrıca hastayız. Hatta gelirken Halsey’i de getirebilir.

Jack White

Listede sevdiceğim kategorisinden değil, turnesi var neden buraya da gelmesin ki? kategorisinde bu kez; hemen yanlış tarafa çekmeyin. Boarding House Reach albümü de gelmişken; Lazaretto albümündeki gibi büyük bir son dakika sürprizi bekliyorum.

Guns N’ Roses

Yahu bu adamları en son 2012 de gördük. Ayrıca biriciğim, Axl’cığım da çok sever buraları. Bir daha getirin. Şu reunion turnesiyle buraya gelseler yer yerinden oynar herhalde. Ben de salya sümük ve taklalar atarak koşarım.

Harry Styles

One Direction’dan nerelere… Ama Sezar’ın hakkı Sezar’a, dersine iyi çalışmış, atalarını iyi incelemiş; ortaya leziz bir albüm çıkmış. Hazır Directioner’lar da Zayn ve diğer ucuzculara saplanıp kalmışken; birileri Harry’yi kolundan tutup buraya getirmeli ve o albümdeki parçaları canlı dinlemeliyiz.

The Killers

Bayılmam ama hazır turnedelerken gelseler çok güzel olmaz mıydı? 2000’lerin başlarındaki tüm müziği mumla arayanlar kulübünden istiyorum bunu.

Miguel

Kendisi ayrı, stili ayrı, canlı performansları ayrı hoş bir abi. Böyle yaz gecelerine yavaştan geçerken bir Mayıs gecesi konserine çok yakışmaz mıydı? Yakışırdı tabii. Bu ara turlayan isimlerden biri bu yüzden ivedilikle başının bir İstanbul konseriyle bağlanması gerekiyor.

Cage The Elephant

Şu ara turneleri yok, stüdyodalar; ama hani olur ya acil bir harcamaları ya da borçları çıkar, o sırada telefonun öbür ucundaki Türk organizatör hızır gibi yetişir…. Bu çocukları artık getirin buraya yahu!

Wolf Alice

Trainspotting 2 filminin soundtrack albümündeki parçalarıyla içimde giderek büyüyen sevgi; çok daha farklı bir hal aldı. Google’a ismini yazan organizatörler “Wolf” yazar yazmaz her defasında “Oscar and the Wolf”a mı tıklıyor da çağırıyor anlamadım ki! Onlar 30 kez geldi; Wolf Alice’den hala ses seda yok.

Foo Fighters

Bir türlü gelemeyenlerden. Aynı zamanda gelirlerse tüm yıl boyunca enerji açığımızı kapatacak isimlerden.

MÜŞRA DEMİR

https://www.youtube.com/multibabydoll

https://instagram.com/multibabydoll/

https://twitter.com/multibabydoll_

https://www.facebook.com/Multibabydoll/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories

Daha Fazla İçerik
Kaybetmek “Yeni Kazanmak” Olabilir Mi?