2021 Yaz Mevsimi Kozmetik Önerileri – Kim Bu Kız?

Ben Amma Hoş Kız. Multibabydoll ekibinin bir neferi de diyebiliriz. Peki kimim ben, neden buradayım? Ne hakkında yazacağım?

İsmimi bilmeseniz de olur, iflah olmaz bir kozmetik ve dedikodu aşığı olduğumu bilin yeter. İşte bunun için buradayım. Makyaj, cilt bakımı, dedikodu, ünlülerin kariyerlerini mercek altına yatırma… Bir nevi bu çılgın pandemi zamanında aradığınız kaçış.

Başlayalım mı?

Pandemi, bu yaz da bazılarımız için eve kapanmak ve çalışmaya devam etmek demek. Ama kabul edelim ki, bu hepimiz için geçerli değil. Bazılarımız bavullarını hazırlayacak ve soluğu tatil beldelerinde alacaklar. İşte bu kızgın kumlarda koşup serin sulara atlayacak kızlarımız için tatil önerileri hazırlamazsam, uykularım kaçar.

  1. Sol de Janeiro – Brazilian Bum Bum Vücut Kremi

Brezilya kızları deyince aklımıza ilk ne geliyor? Güzellikleri ve muhteşem vücutları. Tepeden tırnağa kendilerine iyi bakan ve güzellik sırlarıyla dolu olan Brezilyalılar, en minik bikinilere sahip. İşte bu krem de güzellik sırlarından biri.

”Bum bum” krem, kafein yönünden zengin Guarana içeriğine sahip. Cildi kirden koruyan ve gençleştiren Açai yağı, besleyici hindistancevizi yağı ve esnekliği arttırıp nemi içten hapseden Amazon mucizesi Cupuaçu yağı ise başlıca diğer içeriklerinden. Kremin amacı, kalçaları -ve sıkılaşmasını istediğiniz her yeri- sıkılaştırmak, cilde ışıltı vermek, selülitlerin azalmasına yardımcı olmak ve misler gibi kokutmak. Allure ve Glamour Dergilerinin 2020 yılında ödüllendirdiği bu ürünle kendinizi Sol de Janeiro sahillerinde hissedeceksiniz. Bum bum’u efsane yapan sadece efsane formülü mü? Parfümü çıkarılan kokusu ise kremin kendisinden bile efsane diyebilirim. Antep fıstığı ve karamelin eşsiz birleşimi, hafif vanilya esintisi ve sıcacık, feminen, bikini tanrıçası gibi hissettiren benzersiz bir koku bu. Aynı zamanda duş jeli, el kremi, vücut ve saç misti, vücut scrub’ı gibi ürünleri de mevcut. Türkiye’de sephora.com.tr adresinde ve Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

2. Dior – Color Designer All-in-One Makyaj Paleti

Bavulunuza farklı ürünlerle dolu bir makyaj çantası atmak yerine tek bir paletle işinizi halletmeye ne dersiniz? İçinde kapatıcı, allık, pudra fondöten, göz ve kaş kalemi, maskara, 5 adet far ve 3 adet ruj barındıran bir seyahat paleti işinizi görecek. Her sezon farklı renkler piyasaya süren lüks markaların kitlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Estee Lauder ve Chanel de ”travel-exlusive” makyaj kitleri sunan iki diğer marka. Genelde havaalanlarında satılan bu paletler yurtdışı tatillerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. Freeshopların Dior standlarında bulabilirsiniz.

3. Davines – This Is A Shimmering Mist

Saçlar için aydınlatıcı olarak anılan bu ürün, saçlarınıza hafif bir ışıltı katarak bronz teninizi tamamlayacak. Yumuşatan ve parlatan bu mist, bavulunuzda mutlaka bir yer hakediyor. Saçınız, şekillendirdikten sonra son dokunuş olarak sıktığınızda saç stilistlerinin elinden çıkmış gibi görünecek. Saçlarınızı ağırlaştırmadığını da eklemeliyim. Elektriklenmeyi önleyerek, mis kokusuyla duyularınıza hitap edecek ve saçlarınıza sağlıklı bir görüntü verecek. Yetkili kuaför salonlarından ve güvenilir alışveriş platformlarından satın alabilirsiniz.

4. Bee Beauty – Dudak Bakım Seti

Güneşi hepimiz seviyoruz, fakat cildimizi kurutacaksa tepeden tırnağa bakıma ve neme ihtiyacımız var. Bildiğiniz bütün pahalı dudak bakım kremlerini unutun. İndirimde 16 TL’ye kadar düşen bu üçlü mucize, scrub ile dudaklarınızı ölü deriden arındıracak, balm ile nemlendirecek ve maske ile kolajen bakımı yaptırmışsınız gibi parlaklık verecek. Her bir kavanoz 25 gr olup, ufak bir miktar tüm dudağınıza fazla bile geleceği için size uzun süre yetecek. Lezzetli cupcake kokuları rahatsız edecek yoğunlukta değil. Yumuşacık, dolgun, ölü derilerden arınmış ve bakımlı dudaklar bu setle mümkün. Gratis mağazalarından veya gratis.com.tr’den alabilirsiniz.

5. Frank Body – Original Coffee Scrub

Ölü derilerden arınmak demişken, vücudunuzu tahriş etmeden arındırmak için bu kahve scrub’ına bir şans vermelisiniz. Paketi açar açmaz burnunuza çarpan enfes kahve kokusu iştahınızı açacak. Kafein ile kan dolaşımınızı hızlandıracak, selülit, yara izi ve çatlak izi gibi deri problemlerinin görüntüsünü azaltacak. Gittikçe ışıldayan bir cildi -özellikle tatilde- kim istemez ki? #Babetown yolcusu kalmasın. Ön kısımdaki yazı da tıpkı markanın kendisi gibi muzip. ”Guess what? You’ll be naked in one minute.” Üstelik vegan ve cruelty-free. Sephora mağazalarında ve sephora.com.tr adresinde.

6. Essie – Ballet Slippers Oje

Yaz demek cıvıl cıvıl renkler demek, biliyoruz elbette. Ama aranızda benim gibi yaz renklerini oje rengi olarak tercih etmeyenler olduğunu biliyorum. Sheer yapıdaki Ballet Slippers renginin Kraliçe Elizabeth’in en sevdiği oje olduğunu biliyor muydunuz? Essie, dayanıklı olmalarıyla ve renklerini tek katta göstermeleriyle bilinen kaliteli ojeler üretiyor. Çeşitli renk ve yapılara sahip bu markada herkese uyacak bir oje var. Aynı zamanda Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın düğün gününde ”Allure” rengini sürdüğünü eklemeliyim. Belki kraliyet ünvanımız olamaz, ama manikürümüz neden olmasın? Essie ürünleri ülkemizden çekildi. Yurtdışına gittiğinizde veya Glocalzone aracılığıyla seyahat edenlerden temin edebilirsiniz.

7. L’Oréal Paris – Hyaluron Uzmanı Nemlendirici Kağıt Maske

Hem UV ışınlarının yaşlandırma etkisinin önüne geçmek için güneş kremi kullanmalı, hem de cildi temizledikten sonra gelen kuruluğun kırışıklığa neden olmasını engellemek için nemlendirici sürmeliyiz, orası kesin. İncecik bir maskeyle yüzünüzü nem bombasına çevirecek bu maske, cildinizi dolgunlaştırıp yumuşacık yapacak. Tek kullanımdan sonra bile cildiniz ışıldayacak. Hyaluron uzmanı serisinin sonradan çıkan temizleme jeli ve misel suyu dahil her ürününü kullandım. Drugstore cilt bakımı klasmanından tercih ettiğim tek seridir. Hepsinden de memnun kaldım ve rahatlıkla tavsiye edebilirim. Watsons, Gratis, Eve Shop gibi mağazalarda ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.

8. NARS – Afterglow Lip Balm

Ne mutlu bize ki dudak çizgilerinin dışına taşırılarak sürülen likit mat rujların yerini doğal görünümlü glosslar, lip balmlar aldı. NARS’ın en ikonik allık renklerinden yola çıkılarak piyasaya sürülen bu lip balmlar hem dudaklarınıza Orgasm, Torrid, Dolce Vita, Laguna gibi sevdiğiniz renkleri verecek hem de nemlendirerek bakım yapacak. Kolayca tazelenebilen bu balmlardan benim favorilerim Orgasm ve Torrid. Bronz teninize bu renkler çok yakışacak, adeta yaz mevsimi için biçilmiş kaftan. Sephora mağazalarından, sephora.com.tr ve makyajtrendi.com’dan NARS ürünlerine ulaşabilirsiniz.

9. Shiseido – WASO Quick Gentle Gel Cleanser

Resim: The Blissful Beaute

Cildinizi kurutmadan ismi gibi nazikçe temizleyen bir ürün, Shiseido’nun çok satanlarından biri. İster makyajınızı temizlemek için, ister günün sonunda cilt bakımınızı uygulamanın ilk adımı olarak kullanın. Sabun ve alkol içermiyor, bal ve arı sütüyle cildinizi aydınlatıp besliyor. Cildinizi pürüzsüz göstermek için sivilce ve siyah nokta sorunuyla savaşıyor. Büyük boyunu almadan önce denemek isterseniz 30 ML boyunu satın alabilirsiniz. Shiseido ürünlerine makyajtrend.com’dan ulaşabilirsiniz.

10. Body Fantasies Signature – Wedding Day Fantasy Vücut Spreyi

Her mevsim misler gibi kokmak istiyoruz, ama yaz mevsimi gelince ağır parfümler yerine uçuş uçuş vücut spreylerini tercih ediyoruz. Yürürken arkanızda kokunuzu bırakacağınız kadar kalıcı ama hafif, yayılımı muhteşem bir sprey önermek istiyorum. Wedding Day Fantasy! Çiçeksi ve meyveli notaların dengeli birleşimi, tertemiz bir koku. Fiyatı ise indirimde fazlasıyla uygun. Çantanızda fazla yer kaplamayacak, hafif şişesi ve şık tasarımıyla her açıdan fiyat/performans ürünü olan bu mist, Gratis mağazalarında ve gratis.com.tr’de satışta.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Top 3 Stories

Daha Fazla İçerik
İYİ Kİ DOĞDUN PAPA HET!